Origen del Reiki

L'història del Reiki s’inicia a principis de l’Univers, ja que es refereix a l’energia essencial de la vida. Aquesta energia sempre ha existit i fluït en l’ Univers, i nosaltres, les persones amb el pas dels segles ens em anat desconnectant d’aquesta essència quedant atrapats en el món de les il•lusions donant pas a les malalties i desequilibris.

Referències d’aquesta energia reiki: Lemuria, els atlants… Aquest mètode de curació natural ens arriba de les mans del seu redescubridor, el mestre budista Mikao Usui a finals del s.XIX, mentrestant, buscaba el secret de les miraculoses curacions atribuïdes a Jesús i Buda.

Mikao Usui va néixer el 15 d’agost de 1865 al Japó, i va morir el 9 de març de 1926 als 62 anys. Va ser mestre de teologia a l’universitat Doshisha de Tokio. Sovint, els seus alumnes li preguntaven com eren possibles les curacions impartides pels grans Mestres Jesús i Buda. Aquest neguit va fer que renunciés i començes una troballa que el va portar a recórrer monestirs budistes per tot el Japó. Finalment, en un petit monestir va tobar una antiga escriptura sànscrita del Tibet amb una simbologia que descrivia amb exactitud tant les tècniques de curació energética, com la manera de transmetre-ho a altres persones.

Després d’uns anys d’estudi va sentir que era el moment de profunditzar més i va decidir fer un dejuni i meditació de 21 dies a una muntanya sagrada, el mont Kurama, al nord de Kioto. Amb ell duia 21 pedres, una per cada dia per fer el reconte d’aquests. Va arribar així el final dels dies i res havia passat. Es va dir a si mateix, ‘aquesta és la qüestió, o rebo resposta avui o ja no la rebo.’ En aquell precís moment va veure una gran bola de llum que es dirigia cap a ell i en estat de trance va veure la mateixa simbologia tibetana i va ser connectat amb el flux de l’ energia vital universal, convertint-se en el primer gran mestre de Reiki dels temps moderns.

Mikao Usui va anomenar el mètode ‘Sistema Usui de curació natural’.

El va ensenyar per tot el Japó durant l’any 1922. El seu successor fou Churijo Hayashy, un metge que va introduïr Reiki a les clíniques per curar tota classe de malalties. La seva aplicació va ser molt favorable i va acabar tinguent molt d’èxit.

El sistema Usui va arribar a Occident a finals de 1930 de la mà de Hawayo Takata que va iniciar més de vint Mestres de Reiki.

Esteu interessats en una sessió?